VATTENFALL

07.12.2019

Som ni vet så gör vi vår resa just nu tillsammans med Sally och Mattias. De kommer att vara med oss under hela vistelsen på Bali. 

Nu är det dags för mig (Sally) att ta över och berätta lite om en dag tidigare denna veckan.

I torsdags hämtade vår underbara chaufför Dewa oss för att ta oss till 3 stycken vattenfall. Vi hade knappt någon koll, så vi bad honom om tips och sen bar det iväg. Under hela tiden vi har haft Dewa som chaufför så har han verkligen varit mer än bara en som tar oss från punkt A till punkt B. Han berättar så mycket om historia, religon och kulturen här på Bali. Man får ut så mycket av en bilresa och slås hela tiden av tanken hur stor skillnad det är mot hemma.

Efter en hel historielektion kom vi iallafall fram till Tegenungan waterfall som ligger söder om Ubud, det tog ca 30 min dit. Detta tyckte jag var häftigt men kanske lite turistigt och man kom inte så nära naturen. Dock helt klart värt ett besök då man verkligen förstod kraften som är i ett vattenfall!

Vårt nästa stopp blev Kanto Lampo, ett vattenfall som låg mitt i djungeln. Detta var ett riktigt häftigt vattenfall där man behövde stå i det för att ta kort. Kolla bara på denna bilden på Sanna! Mäktigt! 

Här var det mycket mer folk och det var lite svårt att ta sig ner till själva vattenfallet (sjukt brant), men utöver det så var det en speciell upplevelse. Det gick inte att gå därifrån torr om man säger så.

Tibuma hette det sista vattenfallet som vi besökte. Detta var personligen min favorit. Det var knappt något folk och solen trängde sig in så det blev ett magiskt ljus. Här kände man ett lugn, eller ja tills jag tappade Mattias mobil i vattnet och vi i panik försökte hitta den på botten. Men allt gick bra, den är vattentät.

På samtliga vattenfall kostade det inträde och vi betalade ca 15 kr/vattenfall. Bra pris för dessa upplevelser!

Vi har en magisk resa här på Bali tillsammans med Sanna och Oskar. Vi skrattar mycket varje dag och äter magisk mat. De är väldigt bra på att påpeka vår insmörjning av solkräm varje dag (förbättringspotential..), och är två riktiga energiknippen, men det visste vi ju redan. Något speciellt händer varje dag med detta gänget och jag är så tacksam för att vi gör denna resa ihop.

Imorgon lämnar vi vårt underbara hus här i Ubud och åker vi vidare mot Gili-öarna. 

/Sally