UPPDATERING PHI PHI

12.11.2019

Nu är det äntligen dags för en ny uppdatering och jag tänkte att jag skulle dela med oss våra upplevelser de senaste dagarna. Vi har haft det otroligt härligt och njutit till 100% sen dagen vi kom hit. Vi hamnade på ett supermysigt hotell, med otroligt bra standard för endast 217 kr natt/pers med enbart 50 meter till stranden. Så värt med ett deluxrum på första boendet. 

Vi har idag lämnat Phi Phi så här kommer en go uppdatering kring våra senaste dagar på ön. Då vi redan har kommit in i vacation mood har vi tappat bort vilka veckodagar det är... Helt galet, vi får verkligen tänka efter när vi ska byta boende och vilken dag det är.. Hursomhelst, i förgår råkade jag åka på en matförgiftning, men innan det hann vi gå upp till en viewpoint med denna enastående view. 

Vi hade haft en väldigt härligt och avslappnande dag. På kvällen hittade vi en supermysig restaurang med jättevacker solnedgång. Jag beställde en basic thailändsk maträtt, men märke direkt när jag började äta att det inte var något som stämde överrens. Det smakade inte bra. Kycklingen kändes inte bra tillagad. Tur nog åt jag inte så mycket av den. Redan 40 min efter besöket börjar jag få ont i magen. Sedan blev det oerhörda magsmärtor, kallsvettningar och extrem illamående. Vi traskade hem i rask takt. Då jag mådde extremt illa och hade sådana smärtor, lärde Oskar mig hur man ska göra för att spy upp allt. Jag tryckte mina fingrar långt ner i halsen, sedan kom allt. Fy fan vad vidrigt det var. Jag hatar känslan av att sitta och spy över toalettstolen, men ack så bra att jag gjorde det för jag tror det hjälpte mig i min process att tillfriskna snabbare. Vi sov inte många timmar den natten.

På kvällen innan jag blev sjuk hade vi planerat att vi skulle upp tidigt och och ut till monkey beach, innan alla turister kommer dit. Så blev det inte, jag var så fruktansvärt trött så vi fick sova ut till 12.00 därefter gick vi och hyrde en kayak. En halv banan i magen var det jag skulle göra denna utflykt på, mer gick inte ner. Jag var väldigt matt i kroppen men eftersom det var sista dagen innan vi skulle lämna så var jag envis, som jag kan vara.

Vi fick en enastående eftermiddag på kayaken och monkey beach. Det var superkul att paddla. Kristallklart vatten, kritvita stränder och strålande sol. Magiskt! Jag hade köpt med mig två bananer, en till mig själv och en till aporna. Oskar sa "lägg nu den bananen du ska ha själv i kayaken, annars kommer aporna ta den", jag svarar "nej, men det är lugnt, jag lägger den en bit ifrån bara, den ligger ju i påsen". Jag tog med bananen. Ena bananen kastade jag ut och dem sprang frenetiskt till den. Jag blev rädd. Den andra påsen la jag en bit ifrån medan jag skulle gå fram och ta bilder. Jag märkte att den ena apan fick span på påsen med bananen i... Där rök min andra banan som jag hade behövt i min tomma mage. Det var en intressant upplevelse. När vi kommer tillbaka till kayaken ser jag en skylt "IT IS NOT ALLOWED TO FEED THE MONKEYS". Bra jobbat Sanna, BRA!

När vi kom tillbaka från paddlandet la vi oss vid poolen och chillade. Vi utforskade vår go pro, som är helt magisk! Sedan hade vi en alldeles underbar kväll där vi gick skrattandes längs stranden hand i hand. Ja, vi njuter av varje ögonblick.

Ciao!