UNDERBARA UNDERBARA KOH LIPE ♡

22.11.2019

Idag har vi lämnat den magiska ön Koh Lipe och jag tänkte sammanfatta det bästa under vår vistelse här. Det är säkerligen inte sista gången som vi besökte den här ön för det var härligt rakt igenom. Det finns även andra fina öar runt omkring som vi känner att vi vill utforska mer, bla Koh Ngai, Koh Mook och Kardan. Vi hade fem nätter på Koh Lipe och det kändes helt lagom utifrån storlek på ön.

Boende ♡♡♡♡

Vi bodde på Ricci House Hotel, nej men alltså det var så bra. Personalen var helt enastående. Dagen innan vi skulle åka till Koh Lipe fick vi även ett välkomst mail och på ankomstdagen hämtade dem oss vid Pattaya beach. Idag när vi skulle åka fick vi även gratis skjuts till immigrationcenter och båtterminalen. Varje dag när vi hämtat strandhanddukarna har de frågat hur vi mår och önskat oss en trevlig dag. Alltid med ett leende på läpparna. Vi är supernöjda, rummet var ju också toppen. Bästa rummet hittills!

Stränder ♡♡♡♡♡

Jag hade höga förväntningar på stränderna och vattnet, men allt har verkligen varit top notch! Blev lite oroad första dagen när vi gick till sunrise beach då det var longtailbåtar överallt, men när vi gick en bit bort kom vi till den fina delen av stranden och där var det kristallklart vatten. Likaså Pattaya beach överträffade förväntningarna, särskilt på kvällen och dess solnedgångar, utsökt!

Mat ♡♡♡♡♡

Det fanns så galet mycket bra mat och alla restaurangerna vi gick till serverade så god mat. Det fanns stort utbud att välja mellan utifrån budget vilket vi också uppskattade. Vi har ätit alltifrån det billigaste ham & cheese toast på subway till högklassiga restauranger. Våra topp tre restauranger som vi åt på är följande:

  1. The box - (deras chicken & avocado toast var så läcker)
  2. Tropical Café (deras wrap var så god)
  3. Elephant (fräsch falafel)

Atmosfär ♡♡♡♡

Helhetsintrycket av Koh Lipe är verkligen toppen. Det har varit en skön stämning under hela vistelsen. Vi har haft nära till allt, mött trevliga människor och njutit av god mat och strandhäng. Det är kul när ett resmål överträffar ens höga förväntningar!! Tack Thailand, Phi Phi, Koh Lanta och Koh Lipe för de här 15 dagarna.