Använd rädsla som drivkraft

Jag har förstått innebörden och resultatet av att utmana mig själv. När jag utmanar mina rädslor kickar det igång mängder med drivkrafter. Jag känner mig starkare som individ, får en större förståelse för omvärlden och jag vågar ta itu med problem i en helt annan utsträckning. När jag utsätter mig för sådana situationer blir jag starkare och tryggare som människa. Mitt liv blir enklare och jag får mer mod i vardagen. Det är det som driver min utveckling framåt.

Rädslor förknippar jag med något positivt. Att utsätta mig för svåra situationer ser jag därför som en självklarhet. Det boostar också mitt ego för att fullfölja mina drömmar. I somras träffade jag en person, där vi just pratade kring att leva fullt ut och satsa allt. Hans ord fastande på min näthinna och jag skrev ner det han sa:

När jag är 80 år och hamnar på ålderdomshemmet vill inte jag vara den som sitter och lyssnar på alla andras upplevelser och ångrar det jag aldrig gjorde. Istället ska jag var den som berättar om alla platser jag reste till, allt jag upplevde, såg och genomförde. 

Det där för mig är att visa passion, driv och att satsa allt i livet. Jag har också bestämt mig. Jag har nämligen gjort ett commitment med mig själv. Allt som skrämmer mig kommer jag att genomföra och utmana mig i. Jag tänker satsa allt, leva fullt och ta vara på varenda möjlighet jag får. 

Alla är vi rädda för olika saker. Vissa är rädda för att göra människor i sin omgivning besvikna. Andra kanske är rädda att konfrontera sin chef eller att ta steget att byta jobb. Jag har alltid haft en dröm att flytta utomlands men har varit rädd för att lämna min familj. Likaså har jag oroat mig för vad dem ska tycka. Jag har kommit till insikt att det är inte något som ska hindra mig från att göra det jag vill. Det här är mitt liv och jag kommer följa mitt hjärta till 110%. Jag vill vara den mormor och farmor som är rik på upplevelser, galenskaper och erfarenheter som kan inspirera mina barnbarn till att våga mycket i livet och känna att det är möjligt att leva fult ut.