INSTÄLLD SKIDRESA SISTA SEKUND

13.03.2020

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Nu sitter vi på tåget hem från Malmö. Vi skulle i morse åkt på skidsemester i Bad Gastein i Österrike. Det har varit svårt att ta ett beslut i utifrån situationen som råder just nu i världen. Det var i början av veckan som det började komma information om coronafall i Österrike (Tyrolen) dock inte i området för Bad Gastein dit vi skulle. 

Varje dag kom mer information och när vi fattat ett beslut om att resa en då kom ny information som gjorde oss än mer osäkra. Ringde resebolaget men det gick inte att avboka resa och få ersättning. De gör ju just nu enorma förluster och de väntar in i sista sekund. 

Imorse vid klockan 07.00 hade vi fortfarande inte bestämt oss och precis när Oskar säger "hur ska vi göra!?" ringer telefonen och resebolaget vi bokat med informerar att alla skidresor i Österrike är inställda. På söndag kommer alla skidorter i österrike att stänga ner tillföljd av covid-19. Vi ska nu få pengarna tillbaka och jag är så tacksam för att vi inte kom iväg. 

Det var en sådan galen lättnat när vi fick det beskedet. Vi blev oerhört glada! Läget i Österrike har ändrats drastiskt det senaste dagarna och som sagt jag är bara positiv till beskedet i morse.

Det blev kanske inte det avslutet på resan vi hade önskat oss, men säkerhet, hälsan och trygghet är trots allt det viktigaste vi har. Jag är taggad på att komma hem på riktigt.

Jag kan hinta med att jag kommer fortsätta blogga även på hemmaplan. Stay tuned, mer info kommer! 

Trevlig helg!

Krama