"Du måste dö några gånger innan du kan leva"

Stundtals i livet kommer vi alltid att utsättas för prövningar och oförutsedda händelser. Vi kan aldrig förutspå när, hur, vem eller vilka det kommer påverka. Däremot vet vi att det kommer tidpunkter när livet känns jävligt tufft. Där det krävs en förändring för att komma vidare och bli starkare. 

Känner du igen dig i det Håkan sjunger? - "Du måste dö några gånger innan du kan leva". För mig går det rakt in i hjärtat och det känns som en sanning. På något sätt kan jag känna ett lugn när jag hör det. Det har hjälpt mig så många gånger när jag tyckt livet känts hopplöst jobbigt. Viktigt att komma ihåg i dessa situationer är att det är okej att känna så. Det jag anser är relevant i de här situationer är att acceptera att det får göra lite ont och vara smärtsamt innan du tar dig vidare.

Jag tror också att det som är avgörande i sådana här situationer är hur personen i fråga möter upp sina motgångar, livskriser eller oförutsedd händelser. Människan behöver ta sig igenom tunga perioder och uppriktigt "dö" några gånger för att kunna leva, vara tacksam och få förståelse och perspektiv på livet. 

Såklart är det väldigt individuellt och därför är det extra viktigt att ta hänsyn och visa respekt inför varje människa du möter.  Alla bär vi på en ryggsäck fyllda med olika händelser som påverkat och format oss till dem vi är idag. Så kom ihåg, döm ingen du stöter på förrän du faktiskt pratat med personen och hört deras story. För alla bär vi på en unik berättelse. Det är verkligen något jag har lärt mig det senaste halvåret - be kind, always.