DET HÄR MED SPANSKA SPRÅKKUNSKAPER

28.02.2020

Hej alla läsare! Det är så himla kul att se att ni fortfarande är med fyra månader in på resan. Jag blir så glad och det ger mig otroligt mycket energi💖

Nu ska ni får höra lite roliga historier här i från Mancora och hur knasigt det kan bli när språkkunskaper är bristfälliga🤩🙌. Till och börja med kan jag säga att jag önskar att jag valde spanska som tillval på gymnasiet.. Det är nämligen så att här pratas det ingen engelska överhuvudtaget. När jag säger ingen engelska så menar jag verkligen ingen engelska. Dem vet liksom inte vad water är🙄.

De senaste fyra dagarna har därmed varit väldigt lärorika och roliga. Det började med att vi skulle checka in på hotellet. I sedvanlig ordning tog vi fram passen sedan börjar personalen att prata spanska och när vi säger english? Får vi tillbaka no english... Vi kunde åtminstone förstå att frukosten öppnade från kl 8 men ingen aning till hur länge. Dem visade oss till rummet och hon pratade om massage och mycket annat men vi fattade NADA eftersom hon fortsatte prata spanska.

Vi kom iaf upp till hotellrummet och det var toppen. Hungriga som vi var skulle vi ta oss ner till restaurangen och det är då vi märker att dem verkligen inte kan någon engelska. För att göra det lätt pekade vi i menyn men när det kommer till följdfrågor sitter vi som två frågetecken och när vi ska få fram vatten på spanska var vi körda.... Det tog tid. Min hjärna jobbade på högvarv för att komma på vad det hette. Tillslut fann jag agua och han förstod🙏 YES! Tack Kuba för att jag minns två ord (agua och la cuenta por favor)...

Om ni tänker att det här var inte så farligt kommer en betydligt roligare situation när vi igår skulle gå och ta ut pengar. Vi gick upp till den lilla byn och stöter på servitören från restaurangen. Han log och vi sa Hola! sedan gick vi vidare. Det känns som vi går fel och vi bestämde oss för att gå tillbaka och fråga mannen från restaurangen om vägen till en bankomat. 

Okej håll i er för nu börjar det.. Jag tänkte money borde han veta så jag började i den änden. Ingen respons. Oskar säger ATM? Ingen respons. Hmm, hur ska jag göra nu tänkte jag 🤔. Jag tar fram mina pengar och säger where can I get money? Ingen respons, istället tror han att jag vill växla och han tar fram sina pengar 🤦🏼‍♀️ Vi står där och pekar på våra pengar och pekar runt omkring oss. Det känns som en evighet men tillslut tar han fram sitt bankkort och jag säger SI SI!! Aha, han börjar prata spanska igen och vi fattar ingenting men tillslut pekar han åt vilket håll vi ska gå och efter fem minuter hittar vi en bankomat som inte funkar. Vi letar vidare och testar en till som inte fungerar. Tredje däremot, där har vi vår efterlängtade och fungerande bankomat och vi är överlyckliga att få ta ut pengar.

När vi sedan skulle checka in på det nya hotellet var det fortfarande spanska men vet ni!? Jag tror att poletten har fallit ner för helt plötsligt förstod jag allt hon sa🤷‍♀️. Kanske inte ordagrant men sammanhanget. Det var nice. Haha!

Jag kanske skulle valt spanska istället för tyska på gymnasiet. Men vi överlever och det är trots allt sådana här situationer som berikar ens liv. Det gäller bara att vara påhittig och utnyttja sitt kroppsspråk, tillslut går det att förstå varandra och då blir man glad vill jag lova! Förhoppningsvis kommer fler ord fram från tiden i Kuba. 

Nu har vi två soldagar kvar innan vi åker till Cusco. Vi ska njuta försiktigt i solen då den är starkare här än tidigare. Jag har inte bränt mig på hela resan men både igår och i förgår brände jag mig trots 30 i solskyddsfaktor..

Ha en underbar helg och njut av hur underbart livet är 💖 KRAM!!