ANOTHER DAY ANOTHER ROADTRIP

04.02.2020

Hej alla härliga läsare som kikar in varje dag på bloggen! Det har varit dåligt med uppdateringar den senaste tiden.. Vi njuter så mycket av Nya Zeeland och varje dag är ett nytt äventyr. Det har varit låååånga dagar och jag har helt enkelt inte haft kraften kvar att skriva även om jag önskat det. 

Hursomhelst, vi trivs så bra här i NZ, vi älskar det. Vi har tagit oss från Queenstown till västkusten. Det tog nio timmar att köra 45 mil (vilket i vanliga fall tar runt 5h i Sverige). Vägarna här är dock så slingriga och det finns så många ställen längs vägen som man vill stanna och utforska. Överallt längs vägarna här i Nya Zeeland står det "New Zealands roads are different. Allow extra time", vi förstår nu varför. Vi tar det försiktigt och njuuuuuter till max av allt det vackra!

Västkusten var vacker och där bodde vi i en container i två nätter, superhäftigt och väldigt mysigt. Vi gjorde en utflykt till Hokitika Blue Gorge, wow så vacker morgonpromenad. Underbart! Vi körde sedan vidare till Greysmouth som ska vara västkustens största "by/stad", men oj så besviken jag blev. Stämningen var bara dyster och vi gillade det inte alls. Vi körde istället vidare till Pancake rocks och blowholes som låg 45 min norr ut. Hade inga förväntningar men det var en bra och häftig upplevelse som var värd sin bilresa. 

Dagen efter körde vi från kust till kust och nu befinner vi oss i Kaikoura. Ett litet gemytligt samhälle med fantastisk natur och ett häftigt landskap. Här trivs vi bra och vi fick även ett uppgraderat rum så vi har den bästa havsutsikten hittills på resan. 

Vi njuter av allt vi får uppleva här i NZ, ett stort plus är även klimatet och temperaturen, behagligt och som i Sverige under månaderna maj- sep. Det gillar vi! 

Ha det fint!!

Kram till er alla