ADVENTURE TIME - LANGKAWI

24.11.2019

I två dagar har vi nu varit på Langkawi. Boendet här är okej, frukosten underkänd men läget till stranden är perfekt, ca 50 meter. Första dagen hade vi en lugn dag på stranden men idag däremot har vi haft en sådär alldeles alldeles underbar och äventyrlig dag. Vi har semester men idag ställde vi till och med klockan för att hinna med så mycket som möjligt.

Vi hyrde en scooter via hotellet och sedan begav vi oss mot Seven Wells Waterfall. Trafiken var relativt lugn, men det som var anmärkningsvärt och väldigt annorlunda här gentemot hemma är att det är vilda apor på vägarna istället för vildsvin och älgar. Det är lite coolt, samtidigt som jag är lite rädd för aporna efter Monkey Beach på Phi Phi. I morse var det liksom stora flockar med apor längs vägarna och fler apor skulle det bli när vi vandrade upp till vattenfallet. Det var så många apor 🐒🐒🐒 och vid ett tillfälle var det bråk mellan några apor precis där vi skulle gå förbi. Vi fortsatte gå mot dem, men de vägrade flytta på sig. Jag var livrädd och det syns på filmen som vi har på vår go pro, jag säger nämligen "vi får inte se rädda ut för de är då dem kan bli farliga emot oss också", haha jag såg skiträdd ut på filmen... Tur väl var kom en malaysisk man och så fort han närmade sig sprang aporna iväg, tackar tackar sa vi.

Efter 638 trappsteg upp kom vi fram till vattenfallet och dess naturpooler. Vattenfallet var så himla fint. Det märktes att vi var här rätt tidpunkt på året då vattenfallet var rikligt på vatten (regnperioden sträcker sig till dec). Seven Wells Waterrfall är verkligen placerad mitt i Langkawis regnskog/djungel, med utsikt mot berg och havet i horisonten. Jag är tacksam och glad att vi gick upp tidigt för det var bara Oskar och jag, aporna samt ett par till där.

Efter vattenfallet åkte vi vidare till SkyCab, det låg ca 5 min bort med scootern. Oskar och jag trodde bara att det skulle vara en gondol upp men innan vi kom fram till gondolen var det en stor park med hur många restauranger och butiker som helst. Jättemysigt ställe! Kön till gondolerna var ganska lång och vi fick vänta i ca 45 min innan vi kunde stiga på. Nej men alltså, det var sådana sjuka vyer från gondolen och inte tala om när vi kom upp till skybridge och dess olika utsiktsplatser. Vi såg till och med Koh Lipe där vi var senast! Så coolt! Mina ben som redan var trötta och skakiga efter alla trappsteg upp till vattenfallet fick sig en rejäl utmaning när vi skulle gå över bron. Trodde inte jag var så höjdrädd men fasiken va obehagligt det var och oj så skakiga mina ben var. Flera gånger sa jag till Oskar "jag får panik, jag klarar inte där här", krampaktigt höll jag hans hand medan vi gick över bron som skakade då alla turister började springa eftersom det började regna. Hursomhelst, jag utmanade min rädsla och jag klarade att gå över bron som var drygt 700 meter ovanför vattenytan.

Efter det här åkte vi vidare till en strand som låg mitt emot Paradise island 101, men det var för varmt ute för att stanna och sola. Luften stod verkligen stilla. Istället körde vi hem, klockan var drygt 15 och vi båda var ruggigt trötta. På vägen hem hade jag go pro så jag kunde filma aporna på diverse olika ställena på vägen hem. Roligt minne att se tillbaka på om några år.

Tillskilland emot gårdagens solnedgång som slutade med världens regnskur, var kvällens solnedgång magisk. Nu är vi supertrötta och ska sova. Så fort det blir dåligt väder, lovar jag att lägga upp bilder från resan under rubriken foto. Hittills har vi haft fint väder varje dag och motivationen för att sitta med det har inte varit på topp, men jag säger då det; Stay tuned!

Framledes är min plan att jag ska publicera lite mer kontinuerligt. Märker att många av er är inne och läser varje dag. Min plan är att posta söndag, (tisdag) och torsdag. Och vem vet, snart kanske jag har en gästbloggare på G.

Ha det fint tills dess att vi hörs igen!

👋